л

Екзарх Донецький УГКЦ Степан (Меньок) просить Уряд знайти можливості для виплати пенсій громадянам України на Донбасі.

Владика прокоментував ситуацію, яка склалася на Донбасі. При цьому він зазначив, що він і владика Іларіон у цій ініціативі базуються на головній заповіді Христа: «Люби Господа Бога і люби свого ближнього».

«У Донецьку ускладнена робота інфраструктури міста, призупинена робота банків і поштових відділень. Якщо Уряд припинить виплачувати пенсії тим громадянам України, які залишилися на цих територіях, де не можуть повноцінно функціонувати українські державні структури, то це призведе до складних економічних і соціальних проблем. Тому я підтримую звернення Митрополита Донецького і Маріупольського Іларіона УПЦ до Президента Петра Порошенка, яке він написав 17 листопада 2014 року. На мою думку, потрібно знайти безпечний спосіб доставки пенсій для цих громадян», - сказав владика Степан.

Відео дня

За словами єпископа, у зв’язку з останніми драматичними подіями в нашій країні багато греко-католиків на Донбасі сьогодні позбавлені духовної опіки. Адже більшість священнослужителів змушені були покинути ці терени, тому що виникла реальна небезпека для їхнього життя та життя їхніх сімей.

Попри це, підкреслив владика Степан, на території екзархату, зокрема, у Донецьку, є священики та миряни УГКЦ, які в неділю і святкові дні збираються на Богослужіння і спільні молитви.

«Ситуація в регіоні дуже складна. Політичне протистояння, яке виникло, породжує сотні смертей з обох сторін. А це ж чиїсь батьки чи діти! Ніхто з нас не хоче втрачати своїх близьких на цій війні. Тому всім нам потрібно старатися, щоб на цій території якнайшвидше настав Божий мир», – сказав владика Степан.

Департамент інформації УГКЦ