м

21 листопада о 22.00 з нагоди першої річниці Революції гідності в Соборі Воскресіння Христового розпочнуться нічні чування, під час яких буде виставлено до привселюдного почитання мощі святого Івана Павла ІІ.

Як повідомив Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у своєму відеоблозі на “Живому.ТБ”, мощі святого спеціально з цієї нагоди прибудуть до Києва.

Архиєрей нагадав, що 21 листопада християни відзначають свято святого Архистратига Михаїла. За його словами, святий Архистратиг Михаїл є покровителем міста Києва, але в історії Незалежної України це назавжди пов’язалося з боротьбою. Боротьбою добра зі злом. Боротьбою за кращу долю України. І саме цього дня ми будемо згадувати першу річницю початку Революції гідності.

Відео дня

Глава УГКЦ пояснив, чому саме мощі святого Папи Івана Павла ІІ виставлятимуть до річниці Майдану: «Папа Іван Павло ІІ увійшов у історію людства, як великий гуманіст ХХ століття. Сьогодні він є ангелом миру для України. Він є той Папа, що приїхав до України. Відвідав наш народ, торкнувся його ран, поклонився його мученикам. Став своєю ногою на землю, яку історики називають кривавою землею. Щоб показати, що є та земля, яка повинна стати новою надією для свого народу й цілого людства».

«Ми будемо вшановувати мощі і роздумувати, як будувати мир у нашій незалежній Україні, як протистояти війні, як нам будувати вільну незалежну Україну», – сказав Верховний Архиєпископ.

RISU