/ news.ugcc.ua

Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав 15 квітня 2018 року освятив у місті Славутич храм, зведений на честь ікони Матері Божої Неустанної Помочі.

За словами архиєрея, цей храм набуває особливого значення, коли ми вдивляємося в громаду міста Славутича, повідомляє інформаційний ресурс УГКЦ.  

«Це місто, – зазначив проповідник, – носить у своєму серці і своєму тілі рани. Ідеться про рани, можливо, однієї з найбільших техногенних катастроф людства ХХ століття. Слово «Чорнобиль» сьогодні навіть не перекладають іншими мовами».

/ news.ugcc.ua

«Ми знаємо, що місто Славутич і сьогодні пов'язане з Чорнобильською атомною електростанцією, оскільки багато мешканців досі працює на електростанції. Це місто ліквідаторів, які донині носять на своєму тілі, здоров'ї рани цієї великої біди», – розповів духовний лідер греко-католиків. «Де, як не в Славутичі, сьогодні можна торкнутися ран воскреслого Христа?!» – вважає Блаженніший Святослав.

/ news.ugcc.ua

На думку Предстоятеля, сьогоднішня подія відкриє ще краще для мешканців Славутича доступ до джерела життя. «Гадаю, ще краще і простіше можна буде мешканцям міста почути Боже Слово, Слово Божественного Євангеліє в храмі. Але найважливіше – причаститися Святих Таїнств Тіла і Крові нашого воскреслого Спасителя», – додав архиєрей.

Після закінчення освячення храму віряни та мешканці Славутича разом помолилися на Панахиді за жертв аварії на Чорнобильській АЕС біля Меморіалу Героям Чорнобиля.