п

12 листопада Митрополича семінарія в Любліні в рамках святкування 300-річчя заснування організовує зустріч греко-католицьких випускників. Семінарія впродовж останніх 50-ти років є місцем зустрічі Східної і Західної традицій. У приміщенні семінарійного храму буде виголошено доповіді про співіснування двох обрядів і народів: польського та українського.

Основною частиною святкування буде Архиєрейська Божественна Літургія Йоана Златоустого. Молитву очолять Глава Греко-Католицької Церкви в Польщі - архиєпископ Іван Мартиняк та Митрополит Перемисько-Варшавський, архиєпископ - Станіслав Будзік, Митрополит Люблінський.

«Через заступництво св. Йосафата Кунцевича ми молитимемось за спокій та примирення між українсько-польськими народами», – зазначає о. Стефан Батрух, парох  греко-католицької церкви Різдва Пресвятої Богородиці в Любліні, душпастир української молоді в Люблінському Католицькому університеті. - Ювілейна зустріч буде нагодою для ще більшої відкритості на різні традиції в одній Церкві та вдячності за наступні покоління греко-католицьких випускників Люблінської семінарії, котрі розкидані по всьому світу».

Відео дня

RISU