Ватиканські музеї / TourBlogger.ru

Відвідувачі Ватиканських музеїв зможуть побачити безцінні історичні експонати з першими променями сонця: музеї Папи Римського відкриють свої двері в 6 годин ранку.

Як повідомляє "Радіо Ватикану", позаурочні екскурсії для невеликих груп будуть починатися в тиші та сутінках з церемонії відкриття численних дверей і включення світла в музейних залах. На інтернет-сайті Музеїв Ватикану опублікований відеоролик, в якому барвисто описано це нововведення, яке отримало назву «З добрим ранком, Ватиканські музеї!».

Спеціальний музейний служитель - «clavigero» (ключник) - супроводжуватиме ранніх відвідувачів зі зв'язкою старовинних ключів й урочисто відкриє перед ними численні двері, одну за одною: монументальний вхід, священні ворота Сікстинської капели, Атріум Чотирьох воріт, двері на Сходи Симонетти, стародавній прохід у Музей Піо-Клементино, двері в Галереї канделябрів, гобеленів і географічних карт, в Станці Рафаеля, на Сходи Святого Папи Пія V.

Відео дня

Для участі в цій особливій екскурсії потрібно зробити попереднє замовлення, відправивши електронний лист на адресу, вказану на офіційному сайті.

Перших відвідувачів Музеїв супроводжуватиме спеціальний екскурсовод, уповноважений Державою Градом Ватикан, а в кінці маршруту їх чекатиме сніданок у кафе, розташованому на території ватиканського Двору Соснової Шишки (Cortile della Pigna).

Туристи, які захочуть поглибити свої знання про Музеї Папи Римського, зможуть відвідати інші виставкові зали за окрему плату.