Демократична Республіка Конго / илюстративне фото, ex-all.ru

Римо-католицький священик Целестин Нганга був викрадений у неділю, 1 квітня, після вчинення Пасхальної Меси в приході Карамбия, де він служив настоятелем.

Як повідомляє "Седмиця" з посиланням на польське католицьке інформаційне агентство wiara.pl, автомобіль, в якому їхав священик, зупинили по дорозі озброєні чоловіки. Священика вивезли в невідомому напрямку, а водія відпустили, наказавши йому проінформувати про цьому разі церковні влади.

Генеральний вікарій єпархії Гома повідомив, що викрадачі також залишили лист, в якому вимагають 500 тисяч доларів в якості викупу за звільнення взятого в заручники священика.

Відео дня

«Замість того, щоб відчувати радість від Воскресіння Іісуса, наше співтовариство знову переживає смуток і тривогу за долю нашого священика», – наголосив священик Луїс Де Конзак Нзабанита. Він нагадав, що на території Північного Киву (Демократична Республіка Конго) священики все частіше стають жертвами кримінальних угруповань.

У вересні минулого року в околицях Рутшуру були викрадені Жана де Діу Канефу. Він знайшов свободу лише після того, як за нього був сплачений викуп у розмірі 4 тис. доларів. Наразі невідомою залишається доля ще двох священиків – Чарльза Кипаса і Жан-П'єра Акилимали, викрадених в липні 2017 року в регіоні Бені.