Кардинал Лоран Монсенгво Пасинья / Reuters

У своїй проповіді у Вербну неділю, в Єпархіальний День Молоді, архиєпископ Кіншаси кардинал Лоран Монсенгво Пасінья звернувся до молоді Конго.

Ієрарх закликав пам'ятати, що сьогодення та майбутнє країни належить її молодим громадянам, повідомляє Радіо Ватикану.

«Майте сильні особисті переконання. Не будьте схожими на овець, які з бездумної покірністю слідують за іншими. Ваші справи будуть видні, щоб Конго ніколи більше не страждало. Церква готова допомогти вам і підготувати вас, тому будьте готові взяти на себе відповідальність за своє життя, за життя інших людей та долі нації. Майбутнє країни у ваших руках, воно належить вам, молоді люди Кіншаси. Ви маєте рацію, критикуючи політиків і правлячий клас нашої країни за те, що вони довели її до такого стану, але що ви маєте намір зробити, щоб виправити шлях? Країна потребує вас у політичній, економічній, соціальній, культурній і релігійній сферах життя. Чи готові ви подбати про долю народу та взяти на себе відповідальність?», - спитав кардинал.

Відео дня

Демократична Республіка Конго переживає застій у політичній, соціальній та економічній сферах через державну кризу, викликану президентськими виборами 2016 року, через атмосферу невпевненості та страху, яка пронизує цілі провінції країни, і через тотальну корупцію, яка підриває економічні основи та громадянське співіснування. У цій ситуації найбільш здібні та заповзятливі молоді люди шукають удачі за кордоном.

Саме до них звернувся архиєпископ Кіншаси: «Що ви маєте намір робити? Як блискучі і здібні молоді вчені, віддасте перевагу ви залишатися в Європі чи Америці, очікуючи, що хтось інший поверне країну у потрібне русло, щоб ви потім могли прийти і скористатися плодами болю, ризику та поту інших?».

Водночас ієрарх дорікнув тим молодим людям, які, залишаючись на батьківщині, не беруть на себе зобов'язання і передають свої завдання іншим: «Скільки ж молодих людей, стаючи батьками, залишають дітей на піклування бабусь і дідусів? Скільки молодих людей, красивих і сильних, залишаються вдома, чекаючи, що хтось знайде їм роботу?», - підкреслив кардинал Лоран Монсенгво Пасінья.