/ radiovaticana.йде

У Ватикані на спеціальній прес-конференції презентували підсумковий документ предсинодальної зустрічі молоді, який стане «одним з джерел» для редакції «Instrumentum Laboris» жовтневого Синоду єпископів Католицької Церкви.

Також він буде відправлений «на місця» - національним конференціям католицьких єпископів у всьому світі. Про це повідомив генеральний секретар Синоду єпископів кардинал Лоренцо Бальдисери, передає "Радіо Ватикану".

На 14 сторінках, що є підсумками праці 20-ти мовних груп, на які були розділені 300 учасників, та шести тематичних груп в соціальних мережах, які залучили 15 тисяч користувачів інтернету, молодь пише ієрархам, що хоче «автентичну Церкву, прозору, чесну, приймаючу, комунікативну, доступну, радісну та інтерактивну спільноту».

Відео дня

Документ, який у Квітну Неділю, під час Святої Меси з нагоди Всесвітнього Дня Молоді, юнак з Панами вручить Святішому Отцю, розділений на три частини: виклики й можливості для молоді в сучасному світі; віра і покликання, розпізнавання і супровід; виховна та пастирська діяльність Церкви. Він стане одним із джерел для приготування Робочого документу Синоду.

Щоб формувати нашу особистість, пояснюють автори документу, ми шукаємо «свій сенс у спільнотах, які повинні бути джерелом підтримки, будуючими, справжніми, доступними, тобто, спільнотами, здатними належно нас цінувати». Ними, насамперед, можуть бути родини, хоча деякі й віддалилися від традиції, «сподіваючись бути оригінальнішими». Але також різні товариства, рухи й, очевидно, Церква, навіть якщо для декого «релігія вважається приватним питанням». Церква часто бачиться, як «надто сувора та моралізаторська»

25 березня, у Вербну неділю, представники молоді вручать підготовлений документ Папі Франциску. Потім він буде переданий всім «синодальним отцям» Жовтневої асамблеї.

У предсинодальній зустрічі молоді, яка проходила 19-24 березня 2018 року в Римі, брали участь близько 300 делегатів з різних частин світу. Місцем проведення форуму став Папський міжнародний колегіум "Maria Mater Ecclesiae". Папа особисто відкрив засідання 19 березня - у п'яту річницю початку свого служіння на папському престолі. Він направив привітання до молоді та відповів на запитання п'яти молодих делегатів від єпископатів, католицьких рухів, інших конфесій та релігій, в'язнів і жертв наркозалежності.