/ kzd.org.ua

Цьогорічні Дні молоді зібрали близько 500 молодих учасників, які прагнуть іти за Ісусом.

У п’ятницю, 23 березня, до храму святого Йоана з Дуклі у Житомирі з’їхалася молодь із 28 парафій – не лише з Київсько-Житомирської дієцезії, а й з Одеської й Луцької. Про це повідомляє Католицький Меліа-центр

Кожна парафія мала свій прапор, який і продемонструвала під час представлення учасників.

Відео дня

Вітальне слово сказав єпископ-емерит Київсько-Житомирської дієцезії Ян Пурвінський. Наступним привітав молодь настоятель парафії. Надалі ж до промови знову був запрошений єпископ-емерит, який офіційно проголосив Дієцезіальні дні молоді в Житомирі відкритими, – і тоді вперше пролунав гімн цієї зустрічі: «Не бійся, Маріє».

/ kzd.org.ua

Після гучних і палких вітань молодь занурилася в тишу, споглядаючи Ісуса у Пресвятих Дарах. Час Адорації й можливість сповіді допомогли кожному підготуватися до вечірньої Меси, яку попровадив Апостольський Нунцій архієпископ Клаудіо Ґуджеротті.

Під час проповіді він поділився посланням, яке тиждень тому йому переказав Папа Франциск. Нунцій згадав про те, що, на жаль, зараз багато молоді виїжджає з України, але закликав позбутися страху та прийняти свободу любові, щоб із надією йти до кращого майбутнього. Необхідна революція думок, яка рухатиме нас уперед. Наприкінці Меси архієпископ переказав молоді папське благословення.

Перший день зустрічі завершився Хресною Дорогою від собору святої Софії до храму Йоана з Дуклі, де молодь зустрів єпископ Київсько-Житомирської дієцезії Віталій Кривицький, який у повноті переживатиме з нею наступні два дні. Організатор Дієцезіальних днів молоді отець Вальдемар Павелець побажав учасникам гарної Божої ночі.

/ kzd.org.ua