Вірменський богослов Григір Нарекаци / Katolik.ru

Установка пам'ятника вірменському богослову та філософу Святому Григору Нарекаці завершена у Ватиканських садах.

Про це розповів у середу глава дипмісії Вірменії у Ватикані Мікаел Мінасян, повідомляють російські інформагенства.

«У Чехії був відлитий двометровий пам'ятник Григора Нарекаці, встановлення якого у Ватиканських садах завершено», – написав Мінасян на своїй сторінці в Facebook.

Відео дня

Офіційна церемонія відкриття пам'ятника пройде на початку квітня в присутності Папи Римського Франциска, Католикоса всіх вірмен Гарегіна II і президента Вірменії Сержа Саргсяна.

У червні 2016 року під час візиту Папи Франциска до Вірменії президент Саргсян подарував йому макет пам'ятника Нарекаці, висловивши надію, що його велика копія в майбутньому буде встановлена у Ватикані.

«Папі Римському пам'ятник сподобався. Він подякував президенту, давши свою згоду. У короткі терміни творча група на чолі з народним художником Вірменії, автором пам'ятника Нарекаци Давидом Ереванці приступила до роботи», – повідомив Мінасян.

Святий Григір Нарекаці (Григорій Нарекський, близько 951 – 1003 рр.) – вірменський поет, філософ і богослов. Визнаний католицькою Церквою одним з 36 «Учителів Церкви». Вершиною його творчості вважається лірико-містична поема «Книга скорботних піснеспівів».