Прапор Республіки Сенегал / ru.sputniknews-uz.com

Католицький архієпископ Дакара Бенжамен Ндіайє рішуче засудив викрадення та жертвоприношення дітей, що почастішали останнім часом в Сенегалі.

З початку цього року сенегальскі ЗМІ майже щодня повідомляють про зникнення дітей: як правило, викрадених незабаром знаходять мертвими і понівеченими, повідомляє "Седмиця".

За даними поліції, в кожному випадку у трупів були відсутні якісь органи.

Відео дня

На початку березня 14-річна школярка з міста Хомболе розповіла журналістам, що її викрали, але потім відпустили, оскільки вона не відповідала потрібним критеріям: замовникам викрадення були потрібні діти у віці від 2 до 4 років. Дівчина також розповіла, що в пошуках своїх жертв злочинці в балаклавах роз'їжджають на джипі. Школярку показали якійсь людині – ймовірно, замовнику, але він «забракував» її через віку. Після цього дівчинку відвезли в інше місто і там відпустили.

Жертвоприношення дітей, як і осквернення могил на християнських і мусульманських кладовищах, здійснюється в рамках чаклунських ритуалів, що раніше не мали такого поширення в Сенегалі.

Кількість злочинів такого роду значно зростає перед виборами, що дає підставу вважати, що приносячи в жертву дітей, деякі політики хочуть задобрити якісь божества й домогтися влади і багатства.

«Жодні політичні амбіції або прагнення до багатства не можуть виправдати подібні дії», - йдеться в заяві архієпископа Ндіайє, виданої у зв'язку зі зростанням ритуальних вбивств.