Папа Римський / independent.com.mt

Нова книга папи Римського "Бог молодий" вийшла у вівторок в Італії, вона написана в форматі інтерв'ю, яке понтифік дав письменнику і журналісту Томасу Леончіні.

Як повідомляє російське інформагентство, в книзі Папа Франциск звертається до "чесного, щирого і прямого діалога" до молодих людей по всьому світу, а також дорослих, "виконують освітню діяльність у навчальних та релігійних установах".

"Його роздуми з силою, мудрістю і пристрастю охоплюють головні теми сучасності, починаючи від найбільш інтимних до пов'язаних з соціальним та громадським життям, пов'язуючи особисті спогади, богословські коментарі, роздуми про майбутнє і сьогодення, не ухиляючись від будь-яких сучасних викликів," – повідомляє видавництво Piemme, в якому два роки тому вийшла книга папи "Ім'я Бога – Милосердя".

Відео дня

Нинішня публікація книги приурочена до святкування Всесвітнього дня молоді, який відзначається у Вербну неділю.

"У молодих людей є щось від пророка, і вони повинні це усвідомити. Сьогоднішній пророк має здатність до засудження, але також і бачення на перспективу. У молоді є ці якості. Вони знають, як засуджувати, але часто вони не дуже добре висловлюють своє засудження. І у них також є можливість ретельно вдивлятися в майбутнє і дивитися вперед", – пише Папа.