Тато в Сан-Джованні-Ротондо: спадщина Падре Піо - це молитва, малість і мудрість / ru.radiovaticana.va

Під час пастирського візиту, присвяченого Падре Піо, Папа Римський звершив Божественну літургію в храмі Сан-Джованні-Ротондо в присутності 30 тисяч паломників.

На початку богослужіння Єпископ Риму помолився біля гробниці знаменитого італійського святого, повідомляє Радіо Ватикану.

У своїй проповіді Папа Франциск зазначив, що Падре Піо залишив християнам велику спадщину, що поглиблює вчення Христа: молитву, малість, і мудрість. Вони проявилися в трьох видимих знаках: в молитовних групах, у пацієнтів лікарні «Будинку розради в стражданнях» і в конфесіоналі.

Відео дня

Папа зазначив, що часом ми забуваємо про поклоніння і молитви хвали, але вони мають бути нашим особистим контактом з Господом. «Молитва може народжуватися як прохання про швидке втручання, але зріє вона в поклонінні та прославленні Бога».

Святий Падре Піо, зазначив Папа Франциск, залишив нам у спадок молитовні групи, які покликані з любов'ю приносити Богу життя нашого світу: «Якщо ми не будемо довіряти братам, ввіряти важкі ситуації Господу, хто це зробить за нас?». Ця молитва рухає світом, оновлює совість, зцілює хворих, освячує працю, підносить медичне служіння, дарує моральну силу; вона випромінює Божу усмішку та благословення на кожну слабкість, говорив Падре Піо.

Другим ключовим словом спадку святого капуцина є «малість». Коли ж людина сповнена собою, це створює сильні перешкоди, і в ній уже не знаходиться місця для Бога. Таємниця Іісуса Христа - це таємниця малості: Господь зійшов на землю і прийняв приниження; ми бачимо Його в Пресвятих дарах на кожній службі Божій, - це таємниця приниженою, смиренної любові.

Говорячи про третій елемент спадщини Падре Піо - «мудрість» і її «видимий знак» - конфесіонале, - Єпископ Риму нагадав про біблійну суть справжньої мудрості: протистояти злу не відповіддю злом, а милосердям з глибокою вірою. Подібно до Іісуса, святий Падре Піо мудро боровся зі злом протягом усього свого життя: у покорі та слухняності, з хрестом, жертвуючи страждання заради любові.

«Усі захоплюються нею, - зазначив Папа, - але не багато роблять те ж. Багато людей хвалять його, але скільки людей йому наслідують? Люди готові ставити 'лайки' на сторінках великих святих, але хто повторює їх вчинки?" Християнське життя має бути даром самого себе, і воно втрачає смак, якщо присвячується лише собі», - підкреслив наприкінці проповіді Папа.