Ця нова комісія створена під час Пленарної Асамблеї РЄКЄ 2017 року / radiovaticana.va

У четвер, 15 березня 2018 року, у столиці Латвії Ризі відбулася перша зустріч Комісії Ради Єпископських Конференцій Європи «Євангелізація та культура».

Ця нова комісія, створена під час Пленарної асамблеї РЄКЄ 2017 року, складається з чотирьох секцій: культура, суспільні комунікації, міжрелігійний діалог і катехизація. Ці секції представляють три душпастирські сфери, що вже були в центрі уваги Ради, до яких додався відділ, що стосується культури, повідомляє "Радіо Ватикану".

Новий орган свідчить про заанґажування європейської Церкви у справу євангелізації. Йдеться, як зазначено у комюніке, оприлюдненому після зустрічі, про пропозицію радості Євангелія через свідчення Христа європейцям і в культурі наших суспільств, дедалі більше позначених секуляризацією та постійними швидкими змінами.

Відео дня

Для виконання своєї місії новостворена комісія намагається іти за настановою Папи Франциска поставити керигму ‒ центральне послання християнської віри про те, що Бог став людиною в Ісусові Христі, а Його смерть і воскресіння визволяють нас від гріха й дають нове життя.

Під проводом голови Комісії, ризького архієпископа Збіґнєва Станкевича, її члени оцінили дотеперішню діяльність у різних сферах відповідальності комісії. Далі відбулися обговорення кожної з чотирьох секцій і учасники окреслили деякі плани, які представлять на наступній Пленарній асамблеї Ради Єпископських Конференцій Європи.