Фото: Одна з вулиць Алеппо / reuters.com

Апостольський нунцій у Сирії кардинал Маріо Дзенари виступив у Римі з презентацією проекту з відновлення двох лікарень в Дамаску і однієї в Алеппо.

Кардинал, який протягом дев'яти років служить у Сирії, розробив проект «Відкриті лікарні» і довірив його здійснення міжнародній організації AVSI, яка в різних областях допомагає місцевому населенню, повідомляє "Радіо Ватикану".

За словами кардинала, сьогодні в Сирії «більше людей помирають від нестачі ліків, ніж під бомбами». На цей час 80% сирійського населення постійно живуть в умовах крайньої бідності. Зокрема, люди жорстоко страждають від кризи системи охорони здоров'я: майже 11,5 мільйонів жителів, з яких 40% діти, не отримують медичної допомоги і не мають доступу до лікарень.

Відео дня

Суть проекту полягає в тому, щоб заново відкрити дві лікарні в Дамаску і одну в Алеппо; подальшим керівництвом структурами будуть займатися монаші згромадження.

За фінансування проекту відповідає Єпископська конференція Італії разом з іншими благодійними фондами: за словами президента італійського єпископату кардинала Гуалтьєро Бассетті, мова йде про один мільйон євро. Підготовкою лікарів, техніків та медперсоналу для сирійських структур займаються римська лікарня імені Агостіно Джемеллі та ватиканська дитяча лікарня «Бамбіно Джезу». З цього приводу апостольський нунцій у Дамаску зазначив, що для Сирії дуже серйозною проблемою стає нестача лікарів та медичних працівників: багато з них залишають країну.

Папа Франциск, який завжди підтверджував свою близькість до сирійського народу, який страждає від військового конфлікту, благословив проект відтворення медичних структур і побажав залишатися постійно поінформованим про хід його реалізації, підкреслили італійські кардинали.