Ватикан / pixabay.com, ілюстративне фото

Секретар Конгрегації католицької освіти архієпископ Анджело Вінченцо Дзани повідомив, що Святий Престол готує два нових документа на тему ґендерної ідеології.

Як повідомляє "Сибірська католицька газета" з посиланням на Радіо Ватикану, один із цих документів, який готує Конгрегація католицької освіти, буде опублікований протягом двох найближчих місяців у формі адресованого всім єпископам листів. У ньому будуть відтворені основні положення католицького виховання в цій області.

Інший документ готує Конгрегація доктрини віри. У ньому будуть розглянуті різні антропологічні аспекти зазначеної ідеології.

Відео дня

Архієпископ Дзани нагадав, що Церква проявляє турботу про інтегральний розвиток людини, включаючи і властивий їй аспект сексуальності. При цьому гендерна теорія, згідно з якою сексуальна ідентичність має визначатися особистим вибором, викликає обґрунтовані заперечення, оскільки, за словами Папи Римського, «веде до виникнення суспільства, позбавленого статевих відмінностей і підриває антропологічні основи сім'ї». Папа, як і його попередники, неодноразово виступав з різкою критикою згаданої ідеології.

На прес-конференції під час свого візиту в Азербайджан він назвав її «проявом ідеологічного колоніалізму» і «війною, оголошеною інституту шлюбу».