Стівен Хокінг / REUTERS

Папська академія наук висловила співчуття у зв'язку з кончиною великого британського фізика Стівена Хокінга.

Як повідомляє російське інформагентство, папська академія наук була заснована в 1936 році РКЦ для дослідження математичних, фізичних та природничих наук у контексті пов'язаних з ними питань богослов'я. Незважаючи на свій атеїзм, він був прийнятий до лав її академіків 1986 року і неодноразово брав участь у проведених нею заходах.

"Ми глибоко засмучені звісткою про смерть нашого видатного члена Стівена Хокінга, який був вірним нашої Академії. За все життя він зустрічався з чотирма понтифіками, яким він розповів "як хотів би розвивати відносини між релігією і наукою". Давайте молитися Господу, щоб він прийняв його у своїй славі", – повідомила Академія в Twitter.

Відео дня

Всесвітньо відомий англійський фізик-теоретик Стівен Вільям Хокінг помер вранці в середу на 77-му році життя. Хокінг – фізик-теоретик, відомий популяризатор науки і автор книги "Коротка історія часу", що розійшлася 10-мільйонним тиражем. Він займався вивченням проблеми виникнення космологічної сингулярності – первинного стану Всесвіту, з якого вона, згідно з теорією Великого вибуху, безперервно розширюється.

У 1963 році 22-річному Хокінгу був поставлений діагноз бічний аміотрофічний склероз (БАС). Лікарі тоді вважали, що жити йому залишилося два-три роки. Однак їх прогнози не виправдалися, учений продовжував наукову роботу, двічі одружився і став батьком трьох дітей. Навіть повністю паралізований, він вів активне життя – займався наукою, викладав, виступав з доповідями, спілкуючись зі світом за допомогою комп'ютерного синтезатора мови.