Єпископ Джузеппе Пазотто / svoboda.org

Глава місії римо-католицької церкви на Кавказі єпископ Джузеппе Пазотто висловив обурення у зв'язку з актом вандалізму - спаленням в одному з регіонів Грузії католицьких ікон і книг.

До його вимог про негайне розслідування інциденту приєдналася мусульманська громада країни, повідомляє "Радіо Свобода".

У заяві єпископа Джузеппе Пазотто говориться що випадок спалення католицьких ікон і католицької літератури в Ахалцихському районі "викликає смуток і обурення". Глава католицької місії на Кавказі вимагає від влади негайного розслідування інциденту. "Усі зобов'язані поважати віру інших і відчувати відповідальність за мирне співіснування", - підкреслюється в заяві.

Відео дня

Як повідомили РС в МВС Грузії 12 березня невідомі спалили ікони та католицьку літературу у молитовного будинку в селі Вале Ахалцихського району, де історично жили грузини-католики. Підозрюваних поки немає. Кримінальну справу порушено за ст. 166 КК Грузії "Спроба злісного втручання у діяльність релігійної організації".

Акт вандалізму засудив союз мусульман Грузії, а представник грузинської православної церкви назвав подію або "провокацією" або "вчинком психічно неврівноваженої людини".