В Ахалцихському районі спалили католицькі ікони і книги / newsgeorgia.де

У селі Вале Ахалцихського району Грузії біля молитовні імені Святої Ніно невідомі особи спалили ікони та книги.

Як повідомляє «Грузія-Онлайн» з посиланням на телекомпанію «Імеді», настоятель католицької церкви на честь Успіння Богородиці у Валі Михайло Сурмава заявив, що йому невідомо, хто міг спалити ікони та книги.

«Спалили лише католицькі ікони, а не православні. Думаю, що ті, хто скоїв це, бажають протистояння між католицькою і православною паствою», – заявив Сурмава. За його словами, він не заявляв про подію в поліцію.

Відео дня
2

Місцевий житель Шота Гикошвілі заявив в інтерв'ю журналу «Лібералі», що молитовня, з якої витягли і спалили католицькі ікони і книги, не належала якомусь конкретному релігійному об'єднанню і в ній могли молитися люди будь-якої релігії.

«Мені подзвонили і сказали, що горять книги та ікони. Я прийшов, побачив це, зняв фотографії. Усі спалені книги та ікони були католицькими. Їх в молитовню люди приносили з дому. Це вандалізм, але я не знаю, хто це зробив», – сказав Гикошвілі.

Митрополит Ахалцихський і Тао-Кларджетський Теодор Чуадзе в бесіді з місцевим агентством «Самхретіс карібче» назвав факт «злочином та образою церкви, ікон і тих святинь, яким ми поклоняємося».

У міністерстві внутрішніх справ Грузії журналістам повідомили, що у відомстві вивчають цей факт.