м

Під час меси в четвер Папа Франциск назвав християнське життя постійним змаганням із Сатаною, світом і пристрастями.  Бо диявол існує і ми маємо виступати проти нього правдою.

Папа звернув увагу на лист до Ефесян, де апостол закликає християн одягтися в зброю Бога – правду проти спокус диявольських.

«Жодне духовне життя, жодне християнське життя, неможливе без того, щоб перемагати спокуси, без того, щоб приймати Божу зброю, яка робить нас сильнішими і захищає нас», - сказав Папа Франциск.

Відео дня

Папа зазначив, що в наші дні багато людей вважають, що існування диявола – це міф, ідея. Але це не так. Диявол є брехун і отець брехні – нагадав Франциск слово зі Святого Письма.

«Диявол існує і ми повинні виступати проти нього. Павло (апостол) говорить нам проце, що це не вигадки! Слово Боже говорить нам про це. Але ми не до кінця це усвідомлюємо. Християнське життя – це битва, прекрасна битва, бо оді Господь перемагає в кожній сфері нашого життя, це дарує нам радість, велике щастя: радість, що Бог перемагає в нас, зі своїм даром спасіння», - сказав Папа Франциск.

Католицький Медіа-Центр