Папа написав передмову до книги / ru.radiovaticana.va

Папа Римський написав передмову до книги журналістки Паоли Бергаміни "Євангеліє щокою до щоки", що вийшла у видавництві "Piemme" і присвячена отцю Етьєну Перне, засновнику спільноти Малих сестер милосердя в ім'я Успіння Пресвятої Богородиці.

Як повідомляє Радіо Ватикану, Папа розповів про свій особистий досвід, пов'язаний з конгрегацією Малих сестер милосердя.

"Як мовчазні ангели, вони заходяться в будинку нужденних, працюють з терпінням, доглядають за людьми і мовчки повертаються в монастир. Не минуло і дня після мого народження, коли одна молода послушниця зі спільноти Малих сестер Успіння, Антонія, прийшла до нас додому, в район Флорес Буенос-Айреса, і взяла мене на руки. Ці відносини зберігалися все життя, до того моменту, як сестра Антонія відійшла до Небесного Отця", - написав Папа Франциск.

Відео дня

Папа підкреслює, що "євангелізація проходить через свідчення близькості і любові", і вона спонукає "торкатися щокою до щоки до того, хто страждає".

Отець Етьєн Перне, проголошений високоповажним Слугою Божим під час понтифікату святого Івана Павла II, який жив у Франції в другій половині XIX століття, в післяреволюційну епоху. Він вирішив присвятити своє життя допомозі бідним сім'ям у найбільш деградованих районах Парижа. Свою духовну спадщину він передав у руки Малих сестер, які донині несуть людям турботу і милосердя.

У передмові до книги Паоли Бергаміни Папа нагадує, що "вчинки Іісуса Христа проповідують краще будь-кої проповіді", зачіпаючи навіть "серця далеких людей".