Кардинал Рейнхард Маркс / newod.com.ua

Німецькі єпископи проголосували «переважною більшістю голосів» за керівництво, яке дозволяє протестантському подружжю отримати Причастя в певних умовах.

Єпископи погодилися, що протестант-чоловік (дружина) католика може отримати Святе Причастя після «серйозної перевірки совісті» зі священиком або іншою особою, яка має пастирську відповідальність, повідомляє newod.com.ua.

Вони мають також «підтвердити віру католицької церкви» та побажати покласти кінець «серйозним духовним стражданням» і «прагнути вгамувати голод по Євхаристії».

Відео дня

Кардинал Рейнхард Маркс розповів, що на цю тему велися «інтенсивні дебати», під час яких були озвучені «серйозні побоювання». Також він додав, що єпископи не отримали загального схвалення і що прийнятий документ посилається на конкретні ситуації. «Ми не хочемо змінювати якусь доктрину», – сказав він.

Кардинал Маркс також сказав, що в цьому документі не міститься заклик до причастя протестантів з метою їх навернення в католицизм, додавши, що багато чого залишено на розсуд місцевого єпископа.