/ sedmitza.ru

«Небесні тіла: мода і католицька уява» ( «Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination») - експозиція під такою назвою відкриється 10 травня 2018 року в Музеї мистецтв Метрополітен у Нью-Йорку.

Експозиція виставка буде складатися з майже 200 творів. Сорок з них - з папської ризниці у Ватикані. Багато безцінних предметів ніколи раніше не виставлялися. Експозиція включає кілька папських тіар - трирівневих корон, які Римські Папи носили до 1960-х років, повідомляє «Седмиця» з посиланням на «The Wall Street Journal».

/ sedmitza.ru

Мета виставки, як її формулює заступник директора музею Метрополітен Керрі Ребора Баррат (Carrie Rebora Barratt), - показати «складні і чудові відносини» між католицизмом і модою. «Ми хочемо, щоб це було як паломництво», - сказав куратор виставки Ендрю Болтон (Andrew Bolton).

Відео дня

Відвідувачі можуть увійти на виставку, де захочуть, але в ідеалі, як сказав Болтон, вони будуть слідувати за маршрутом, який починається з експозиції папських скарбів. Ватикан спеціально передбачив, що ці твори експонуватимуться окремо від іншої частини виставки.

Щоб підготувати виставку, Ендрю Болтон і його колеги зробили вісім візитів до Ватикану. Болтон вважає, що найцінніша частина експозиції - це папська тіара, подарована королевою Іспанії Ізабеллою II Папі Римському Пію IX у 19 столітті. «У ній 19 000 дорогоцінних каменів, з яких 18 000 - це діаманти», - сказав Болтон.

При подготовке выставки организаторы совершили восемь визитов в Ватикан / sedmitza.ru

Потім відвідувачі зможуть продовжити огляд, пройшовши галереї, у яких релігійні твори з колекції музею Метрополітен будуть співставлені з сучасним одягом. Мерехтлива вечірня сукня від Versace з хрестом, що йде від шиї до нижнього краю, буде відповідати історичній реліквії - хресту 11-го століття; плаття від Valentino з пишним Едемським садом, який прикрашає його, повторює обкладинку Біблії 17-го століття.

Організатори вказують на найприкметніший аспект виставки: вона проводиться під час понтифікату аскетичного Папи Франциска. Пишні тканини, дорогоцінні камені і метали; сукні, які можуть дозволити собі тільки мільярдери і знаменитості, - це все сьогодні дуже далеко від «Церкви бідних», за яку ратує Папа Франциск.