Учасники обговорюватимуть результати оновлення душпастирства за останні 20 років / radiovaticana.va

Організована Радою європейських Конференцій єпископів зустріч вписується в контекст приготування до Синоду єпископів на тему «Молодь, віра й розпізнавання покликання», який відбудеться у Ватикані в жовтні цього року.

Зустріч у Тірані, столиці Албанії, триватиме з 28 лютого до 3 березня і збере єпископів та інших відповідальних за душпастирство покликань у європейських єпископатах, повідомляє "Радіо Ватикану".

Зібравшись в албанській столиці, представники Конференцій єпископів обговорюватимуть результати оновлення душпастирства покликань протягом останніх двадцяти років із часу публікації документу «In verbo tuo».

Відео дня

Окрім критичного аналізу документу, визначення його сильних сторін і аспектів, які потребують переосмислення, учасники заходу обговорюватимуть особливі виміри розпізнавання покликання: зокрема, покликання до священства й до богопосвяченого життя.

Окрім пленарних засідань, програма зустрічі передбачає також роботу у групах для сприяння обміну досвідом. Значну увагу надаватимуть презентації здійснених єпископатами проектів, що спрямовані на підтримку розпізнавання покликання та супроводу молоді на вибраному нею шляху.

Програмою зустрічі передбачене також паломництво до відомого албанського санктуарію Матері Божої Доброї Ради в місті Шкодер, де учасники відвідають колишній францисканський монастир, який у період тоталітарного режиму був перетворений на в’язницю. Життя 38 албанських мучеників, убитих за віру, це образ покликання, прожитого в повноті, і свідченням духовного багатства країни, яку тоталітарний режим намагався перетворити на атеїстичну.