Конференція покликана сприяти технологічному прогресу в медицині / radiovaticana.va

Охорона здоров'я, боротьба з хворобами і захист навколишнього середовища - теми IV Міжнародної конференції, яка проходить у Ватикані 26-28 лютого 2018 р. під назвою "Unite to cure" (Об'єднати заради турботи).

Форум організований Папською радою з питань культури у співпраці з кількома благодійними та освітніми фондами, повідомляє «Радіо Ватикану».

Конференція зібрала науковців, медиків, пацієнтів, суспільних та релігійних лідерів, політиків, представників бізнесу і громадянського суспільства. В ході дискусій, модераторами яких виступають відомі американські журналісти і лікарі, обговорюються наукові інновації та їх значення для майбутнього людства.

Відео дня

За словами організаторів, конференція буде мати важливе значення для сприяння технологічному прогресу і поширенню знань, необхідних для поліпшення здоров'я, профілактики хвороб і захисту екології, а також для культурних, релігійних та соціальних наслідків цього.

Говорячи про виняткове значення події, доктор Робін Сміт, голова "Тһе Cura Foundation" - одного з ініціаторів конференції, зауважив, що вона стане справжнім глобальним форумом для сфери охорони здоров'я, проводячи паралель із Всесвітнім економічним форумом у Давосі.

На думку голови Папської ради з культури кардинала Джанфранко Равазі, Ватиканська конференція "допоможе дати ясне послання світу, що шляхом обміну знаннями, співпраці і розуміння різних перспектив можна сприяти здоров'ю людей та охороняти навколишнє середовище в етичному ключі, захищаючи таким чином людство, культуру і суспільство".