Папа Римський зустрівся з Радою кардиналів / radiovaticana.va

У Ватикані 26 лютого розпочалося чергове засідання Ради кардиналів на чолі з Папою Римським; роботи завершаться в середу.

Як повідомляє Радіо Ватикану, це перша зустріч «Великої дев'ятки» в поточному році й 23-я з моменту заснування Єпископом Риму цього органу (28 вересня 2013 року). Завданням Ради кардиналів є допомога Папі "в управлінні Вселенською Церквою й у вивченні проекту з перегляду апостольської конституції "Pastor Bonus" про Римську Курію".

У недавньому інтерв'ю журналісту «Vatican News» секретар Ради кардиналів монс. Марчелло Семераро підкреслив, що на цій першій сесії цього року будуть розглянуті деякі питання щодо основних ватиканських департаментів, і робота «Великої дев'ятки» в цьому напрямку «знаходиться на завершальному етапі».

Відео дня

Єпископ Альбано монс. Семераро підкреслив, що «реформа приводить у рух» організації та структури, однак «найпершою зміною, яка має бути зроблена нині й назавжди, є зміна менталітету». За словами секретаря Ради кардиналів, реформа Римської Курії покликана висловити місіонерську парадигму, проголошення Євангелія, і зміни у ватиканському управлінні мать проходити насамперед у гармонії з цілями, які Папа Франциск вказав у «Evangelii Gaudium».