Перерва між виходами на полі футболісти будуть присвячувати спільній молитві / radiovaticana.va

У головному офісі «Radio Vaticana Italia» і «Vatican News» відбулася презентація міжнародного футбольного чемпіонату «Clericus Cup», який цього року відбудеться у 12-й раз.

Матчі будуть організовані за принципом Ліги чемпіонів, у них візьмуть участь священики, семінаристи та студенти з 70 країн світу: протягом чотирьох днів на поле вийдуть 16 команд, повідомляє "Радіо Ватикану".

За словами прес-аташе Італійського спортивного центру Феліче Альборгетті, за 12 років у футбольному змаганні «Clericus Cup» взяли участь 370 спортсменів-любителів і було забито 1.500 голів. За прикладом ватиканського чемпіонату проводяться змагання в інших країнах, особливо в Азії і Африці, так як багато його колишніх учасників-семінаристів стали священиками і повернулися у свої єпархії. Феліче Альборгетті зазначив, що новиною цього року стане наявність футбольного судді-священика.

Відео дня

Однією з важливих особливостей чемпіонату цього року стане правило, згідно з яким третя картка буде означати тимчасове, а не остаточне видалення, як це прийнято у водному поло. Ще одним нововведенням правила «Clericus Cup» стане третій період, як у регбі, і перерву між виходами на полі футболісти будуть присвячувати спільній молитві.