Тіло єпископа перемістили у спеціальний саркофаг, а плиту вирішили передати Луцьку / monitor-press.com

Нагробну плиту, під якою раніше спочивав єпископ Адольф Шельонжек, передали луцькому римсько-католицькому кафедральному собору святих апостолів Петра й Павла.

Як повідомляє повідомляє Волинський монітор, зараз триває беатифікаційний процес владики, у рамках якого в Торуні нещодавно відбулося перепоховання його земних останків. Нагробну плиту, під якою раніше було поховане тіло єпископа, 18 лютого доставили до Луцька.

Невдовзі плиту освятять і встановлять у луцькому кафедральному соборі / monitor-press.com

Владика Адольф Петро Шельонжек приїхав до Луцька в лютому 1926 р., за два місяці після свого призначення. Він віддано служив Богові та ввіреній йому пастві. Навіть після арешту органами НКВД у ніч із 3 на 4 січня 1945 р. не зрікся служіння і в радянських тюрмах, де провів 16 місяців, та до самої смерті молився й тужив за «своєю улюбленою Луцькою дієцезією».

Відео дня

Коли луцький єпископ Адольф Петро Шельонжек завершив свій земний шлях, його тіло поховали у крипті під пресвітерієм цього храму, а над могилою прикріпили надгробну плиту, виготовену за кошти, зібрані священиками та вірянами Луцької дієцезії, які після війни опинилися на території Польщі.

Зараз, коли завершився дієцезіальний етап беатифікаційного процесу, його тіло перемістили у спеціальний саркофаг біля входу до торунського храму, а плиту вирішили передати Луцьку. Символічно, що до Луцька нагробна плита владики потрапила через перехід Шегині–Медика – той самий, яким єпископ Шельонжек покидав ці землі. Невдовзі плиту освятять і встановлять у луцькому кафедральному соборі святих апостолів Петра й Павла.