Меморіал буде розташований у храм святого архангела Михаїла / muzeum.omi.org.ua

У Тиврові, на Вінниччині, восени відкриють Меморіал мучеників за віру Римсько-Католицької Церкви ХХ століття в Україні.

Відкриття меморіалу відбудеться 1 вересня 2018 року за участю Папського Нунція в Україні архієпископа Клаудіо Ґуджеротті, повідомляє Католицький медіа-центр.

У Меморіалі буде представлено спогади свідків про переслідування / muzeum.omi.org.ua

Меморіал мучеників за віру міститиметься на території нинішньої парафії святого архангела Михаїла в місті Тиврові, за 20 км від Вінниці, де 80 років тому впродовж кількох місяців комуністична влада закатувала понад 10 000 вірян. 

Відео дня

«Меморіал буде розташований на першому поверсі й у підвалі храму святого архангела Михаїла на українському Поділлі, на місці, яке пам’ятає трагічну долю сотень осіб, замордованих тільки тому, що були католиками. Він стане природним санктуарієм мучеництва і трагічної долі багатьох людей, які в жорстокі часи зберегли віру в Бога», - зазначає настоятель Делегатури Місіонерів Облатів Марії Непорочної в Україні Павло Вишковський.

Впродовж кількох місяців комуністична влада закатувала на цьому місці понад 10 000 вірян / muzeum.omi.org.ua

Ідея створення меморіалу виникла у червні 2013 року, коли серед фабричного сміття з одного з приміщень храму святого архангела Михаїла було знайдено чимало людських останків.

«Ми захотіли не просто перепоховати їх на цвинтарі, а створити меморіал, тобто розповісти про трагічну долю мучеників, які в добу найжорстокіших переслідувань зберегли полум’я віри. Саме тому ідеться про меморіал, про пам’ять вірних. Адже біля кожного стояння буде 7 спогадів свідків віри про переслідування – загалом 98 свідчень», - говорить Павло Вишковський.

Меморіал складатиметься з низки стоянь, які показуватимуть окремі етапи життя мучеників за віру – від дитинства аж до смерті – та плоди цієї віри. Під час молитовних відвідин меморіалу можна буде побачити, як віра змінювала мучеників, як вони зростали й дозрівали, щоби стати сміливими людьми, готовими віддати життя за Христа, зазначають творці меморіалу.