Канадський прихід заробив мільйони на лотереї / blagovest-info.ru

Католицький прихід у канадській провінції Нью-Брансвік заробив мільйони доларів, організувавши лотерею під назвою «Полювання на туза».

Як повідомляє "Благовіст-Інфо", гроші було вкладено в благочинні проекти.

З жовтня 2016 по червень 2017 року сотня добровольців з парафій святого Петра у місті Ламек (єпархія Батерста) щодня продавала лотерейні квитки. Акція тривала, поки щасливцеві не дістався червовий туз, що ознаменував виграш в 6 млн. канадських доларів ($ 4,7 млн).

Відео дня

Виручка від лотереї, між тим, склала 12 млн. доларів, розповів настоятель парафії священик Патрік МакГроу. Таким чином, за вирахуванням виграшу й організаційних витрат, прихід отримав чистий прибуток у розмірі 5 млн. канадських доларів.

Гроші були вкладені в реалізацію проектів, спрямованих на підтримку молоді, сімей та хворих. Вистачило коштів і на ремонт кількох церков, – кілька років тому три храми були сильно пошкоджені буревієм.

«Це нормально, що парафії організують лотереї. Але «Полювання на туза» стало чимось незвичайним за своїми масштабами. Зібраних грошей вистачило на ремонт даху та підлоги в соборі», - вважає єпископ Батерста Даніель Жодуэн.

Натхненний успіхом лотереї, отець МакГроу хоче влаштувати ще один тираж в цьому році. «Я хочу зібрати кошти, які дозволили б допомогти нужденним сім'ям», - говорить він.

Між тим, в архієпархії Монктона – найбільшого міста Нью-Брансвік – до ідеї лотерей поставилися стримано. Архієпископ Валері Вьенно, який раніше очолював діоцез Батерста, нагадав, що Церква ніколи не підтримувала азартні ігри.