Завдання консультативного органу полягає в тому, щоб пропонувати своєчасні ініціативи по захисту неповнолітніх / radiovaticana.va

Святіший Отець 17 лютого підтвердив на посаді голови Папської комісії із захисту неповнолітніх американського кардинала Шона О’Мелі, а також призначив шістнадцять членів цієї ватиканської структури, дев'ять з яких нові - монахині і вірні миряни з Великобританії, Індії, Італії, Австралії, Ефіопії, Бразилії, Нідерландів, Тонга і США.

Сім членів Комісії, які були підтверджені на своїх посадах, родом з Філіппін, Колумбії, Німеччини, Польщі, Замбії, Південної Африки та США, повідомляє «Радіо Ватикану».

У спеціальній заяві кардинала О’Мелі підкреслюється, що Папа Франциск зробив призначення після глибокої рефлексії та молитви. "Призначені комісари поповнять глобальну перспективу захисту неповнолітніх та вразливих дорослих людей. Папа запевнив у продовженні роботи нашої Комісії, яка полягає у допомозі місцевим Церквам у всьому світі в їх зусиллях, спрямованих на захист від ран дітей, молоді та вразливих дорослих", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Папська комісія із захисту неповнолітніх була створена за ініціативою Франциска 22 березня 2014 р. На цей час до її складу, крім голови, входять 16 членів - 8 чоловіків і 8 жінок, - з усіх континентів. Завдання консультативного органу полягає в тому, щоб пропонувати Святішому Отцю своєчасні ініціативи із захисту неповнолітніх та вразливих дорослих від сексуальних зловживань у Церкві і сприяти розвитку відповідальності на рівні окремих Церков. Всі члени цієї ватиканської структури призначаються Папою на трирічний термін.