Цими днями у Львові відбувається щорічна Зустріч східних католицьких ієрархів Європи, яка цього разу присвячена 25-річчю виходу УГКЦ з підпілля.

и

25 жовтня 2014 року ієрархи східних католицьких Церков Європи разом помолилися в храмі Преображення ГНІХ. Богослужіння очолив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

За словами Блаженнішого Святослава, храм Преображення ГНІХ було вибрано невипадково для урочистого богослужіння, адже саме в ньому розпочалися «події воскресіння УГКЦ»: «Ми прийшли помолитися до цього храму, щоб пройти разом шляхом воскресіння нашої Церкви на рідних землях. Події воскресіння УГКЦ розпочалися з центром у Львові в цьому храмі. Історія ГКЦ у новітніх часах є одна й та сама, як для Церкви в Галичині, так і на Закарпатті. Це історія мучеництва, свідчення віри й воскресіння».

Відео дня

Цього ж дня учасники зустрічі відвідали вірменську катедру та гарнізонний храм Святих апостолів Петра й Павла. Крім цього, єпископи зустрілися з мером Львова Андрієм Садовим. Розмовляючи із Львівським міським головою, Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, зазначив, що вже існує добрий звичай: коли єпископи католицьких конференцій збираються разом, то відвідують місцеву владу.

«Ми хочемо разом розпочати святкування 25-ліття свободи УГКЦ тут, бо саме воскресіння греко-католиків в Європі розпочалося з Львова. Події, що відбувалися в Радянському Союзі з Церквою, потім зрушили життя загалом Католицької Церкви в Європі», -  додав Очільник УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ