1

Учень преподобного Паїсія Святогорця у Києві: світ наближатися до останніх днів існування

10:23, 12.02.2018
4 хв.

Отець Іриней розповів, що в наш час іде велика боротьба за людські душі. Диявол усіма способами намагається захопити якомога більше душ, світ наближатися до останніх днів свого існування.

У Києві у Свято-Троїцькому храмі Іонівського монастиря 7 лютого відбулася зустріч з учнем преподобного Паїсія Святогорця, письменником та проповідником архімандритом Іринеєм (Верікакісом) з острова Крит (Константинопольський Патріархат). На вечері були присутні понад 400 вірян.

Отець Іриней розповів, що в наш час іде велика боротьба за людські душі. Диявол усіма способами намагається захопити якомога більше душ, світ наближатися до останніх днів свого існування.

«Диявол був переможний, але він щоразу відроджується завдяки силі, яку ми йому даємо своїми пристрастями і гріхами, ми самі даємо йому можливість розвиватися на шляху знищення людства. Системи, ідеології, партії різних кольорів - все це підсилює знешкодження людини та допомагає дияволу заволодіти нами, що б лишити волі і зробити рабами», - сказав він.

Відео дня

Архімандрит Іреней зауважив, що душа – це особистий храм кожної людини і найважча революція відбувається в середині людської душі. Гріхи беруть початок із внутрішнього стану людської душі.

«Коли я відкидаю бажання жити поруч зі свій чоловіком чи дружиною, яку я колись полюбив й обрав - я заперечую Хрест Господній; коли я хворий і нарікаю - цим самим я заперечую Хрест Господній; коли у мене одна дитина або багато дітей, я їх сварю та б'ю їх - я заперечую Хрест Господній; коли я в монастирі, а розум мій блукає за межами монастиря і з’являються думки, що я тут роблю - я відкидаю Хрест Господній», - розповів архімандрит Іриней.

Як розповів отець Іреней, Антихрист проявлятиметься у способі життя, який вже великими кроками входить у сучасний світ.

«У найбільш точному грецькому тлумаченні про антихриста цифра 666 дослівно означає Христос чужий Хресту. Епоха Антихриста, яку ми наразі переживаємо, це епоха де панує інтернет, саме через нього диявол намагається потягти за собою більшу частину людських душ, інтернет - це знаряддя антихриста»,- наголосив архімандрит Іреней.

Учень преподобного Паїсія Святогорця зазначив, якщо інтернетом правильно користуватись,то і він принесе у світ багато користі.

«Молодь вважає, що вони вільні, але завдяки інтернету все життя під контролем, ніхто не вільний - це контроль усього світу. Як йдеться у церковному тропарі – «прекрасен и сладок плод ведущий меня в рабство»»,- підкреслив отець Іреней.

3

Також під час розмови отець Іреней нагадав вірянам, що все життя ми маємо перебувати в безперервному зв’язку з Христом, постійно підігрівати спілкування.

«Ми, православні, часто маємо таку самодостатність - знаємо Бога, істину та нам цього достатньо, але ми не підігріваємо її спілкуванням з Богом і живою вірою. Так робили перші християни й вони впали. Ми маємо перебувати в постійному зв'язку з джерелом життя яким являється Христос. Якщо зв’язок не підігрівати - почуття заморозяться, буде падіння, повстання, революції, але Бог – Батько, Він чекає нас, і стукає в двері нашого серця»,- наголосив архімандрит.

Отець Іреней розповів, що шлях, який веде на небо завжди проходить через великі тортури, християнське життя супроводжується великою щоденною мужністю заради Христа.

«Мета нашого життя полягати в тому, щоб ми не стали смердючою труною, а стали пахучою ракою чесних мощей, кожен з нас. Мета християнського життя - саме в цьому, щоб ми освітилися, щоб з освяченням душі освітилося наше тіло, це відбувається коли ми реалізовуємо християнське життя без омани, щодня», - сказав архімандрит Іреней.

Юлія Вітман

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся