2

Записки паломника: відвідування лаврської гавані (фото)

10:53, 09.02.2018
2 хв.

На англомовному блозі athosweblog Бас Кампс (Bas Kamps) опублікував продовження розповіді про відвідини Великої лаври та її околиць.

На англомовному блозі athosweblog Бас Кампс (Bas Kamps) опублікував продовження розповіді про відвідини Великої лаври та її околиць.

«Спустившись по старій дорозі, ми побачили міцну вежу. Нагорі можна побачити сходи, що ведуть до маленької платформи. Відмінна точка для огляду. Тут закінчується мощена дорога. Нова бетонна грунтова дорога перетинає стару стежку на своєму шляху», - написав Бас Кампс.

3

Поруч з вежею розташований будинок.

Відео дня

«Жовті рибальські сіті, що лежать перед дверима, поставили перед ченцем, який тут живе, завдання (розмотати їх - ред.). Він уже готується до холодного сезону», - написав блогер.

2

Він також розповів про історію цього місця.

«У вежі розташована, як я дізнався на румунському сайті, каплиця, присвячена святому Григорію Просвітителю. Свята людина, яка була просвітителем Вірменії в 301 році. Собор в Єревані носить його ім'я», - поділився паломник.

2

Також він звернув увагу на будівлі, які знаходяться там.

«Один з будинків просто у гавані перетворився в руїну. Оскільки штукатурка злізла, ми отримуємо уявлення про структуру будівлі. Дуже схоже на нормандський стиль будівництва з їх фахверковими будинками. І багато цеглин лежать в V-подібнихх формах. У цьому човновому будинку все ще знаходиться човен, але він більше не служить притулком. Велика арка укріплена. Це може бути першою ознакою реставраційних робіт у найближчому майбутньому», - написав чоловік.

3

Паломники виявили там «дивовижний швидкісний катер, який виведений з води. Тут він зазвичай залишає Лавру».2

Блогер поділився своїми сучасними і старими фотографіями з видами ларви Афанасія Афонського.2

«Вода настільки прозора, що ви можете побачити основу гори під поверхнею. Як видно з цієї перспективи, тут більше будівель, укріплених стінами. На фото зображено місцевість, по стопах французьких фотографів, Мілле, Фернана Кувіля і Чарльза Мартеля, які бродили по цьому півострову 100 років тому.2

Три ченці витягують весловий човен на берег, а четвертий монах сидить на набережній, спираючись на ціпок. Вітрильний човен знайшов притулок у гавані, а п'ятий монах спостерігає за сценою», - прокоментував він.2

За матеріалами athosweblog.com.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся