1

Записки паломників: прогулянка по Великій лаврі (фото)

10:24, 06.02.2018
3 хв.

На англомовному блозі athosweblog Бас Кампс (Bas Kamps) розмістив публікацію, в якій поділився враженнями про відвідини Великої лаври.

На англомовному блозі athosweblog Бас Кампс (Bas Kamps) розмістив публікацію, в якій поділився враженнями про відвідини Великої лаври.2

«Мікроавтобус відвіз нас з Кареї в Лавру. Всі місця були зайняті. Довга грунтова дорога веде туди [...]. Раніше ми відвідували монастир, але не знаходили часу, через пізнє прибуття, щоб поглянути на нього з мікроавтобуса на світанку».3

Далі паломники піднялися вгору, щоб сфотографувати монастир.3

Відео дня

«Ми вирішили прогулятися по всьому комплексу. У Германа була копія старої світлини, зробленої з висоти. Він хотів зробити рімейк (повторний знімок) з того ж місця. Таким чином, ми піднялися вгору. Вертолітна платформа використовується для медичних надзвичайних ситуацій або VIP-персон. Середньовічна стіна оточує будівлі. Ми були дуже здивовані, побачивши велике водосховище. Там була встановлена лавка, щоб насолодитися вражаючим видом. І крани, що завжди видніються навколо багатьох монастирських поселень в останні роки», - написав Бас Кампс.

Блогер слідував карті.

2

«Я не міг знайти водосховище на кращій карті Афона Пітера Хаворта 2016 року. (Ще одна невелика деталь: вертолітна платформа розташована трохи нижче, на схід від сірої головної грунтової дороги)».3

Бас Кампс згадав про попереднє відвідування Успенського храму в столиці чернечого півострова.

«Інший погляд на Лавру, найстаріший монастир на Афоні. Ми нещодавно бачили фреску святого Афанасія Афонського в Протаті. Він заснував Лавру. Він теж помер тут через крах стіни в церкві», - зазначив він.

На фото, які публікував паломник «багато блискучих« металевих »зелених жуків на квітучому гігантському кропі з монастирем в якості фону».

Блогер відвідав монастирське кладовище.

3

«Ми піднялися на спуск, на цвинтар, де мирянин працював над недавньою могилою. Він не звертав на нас уваги. Ченці живуть тут довго. Їх роки вказані на хрестах, я читав: 65, 74, 88, 89, 94, і той, хто помер на 48-му році земного життя», - написав Бас Кампс.

Він розповів про подальший їх маршрут.

«Ми пройшли по стежці уздовж стіни монастиря. (Червона лінія на південь від комплексу на мапі Ховорта). Вона спускається через оливковий сад, де шлях розчиняється в лузі,в пасовищних угіддях. Ми йшли до обгородженого саду. Але не могли знайти шляхи. Ми побачили цю картину, дивлячись на монастир. Ми бродили вниз, поки нарешті не натрапили на ґрунтову дорогу (біла дорога на карті) [...]. Лише на шляху назад ми зрозуміли, що стежка набагато нижче, на схилі пагорба [...]. Яскраве світло на вежі вело нас», - написав паломник.

Блогер пообіцяв наступного разу опублікувати фотографії з лаврської гавані.

2

За матеріалами athosweblog.com.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся