1

У Гродно (Республіка Білорусь) в каплиці святителя Тихона Патріарха Московського і всієї Русі, при храмі Різдва Христового 12 січня відбулася зустріч парафіян з настоятелем митрополичого храму святителя Григорія Палами в Салоніках архімандритом Мефодієм (Алексіу).

Тема зустрічі: «Печаль мирська і печаль по Богу (Богословський досвід Святителя Григорія Палами і преподобного Паїсія Святогорця)».

«Ми раді зустріти сьогодні в нашому храмі священика, який приїхав до нас з колиски Православ'я з теплої Греції в наш зимовий край. Отець Мефодій є духовним чадом і живим свідком життя святого старця Паїсія зі Святої гори Афон», - підкреслив у вступному слові настоятель храму Різдва Христового отець Володимир Асадчий.

Відео дня

Архімандрит Мефодій розповів про життя преподобного Паїсія, з яким він був особисто знайомий. Гість з Греції також розповів, що старець одного разу відвідував його будинок.

В актовому залі кафедрального Свято-Покровського собору архімандрит Мефодій (Алексіу) презентував книгу «Життя у Христі згідно з вченням святителя Григорія Палами».

Також він розповів про свій досвід роботи з православною молоддю.

За матеріалами telegraf.by і orthos.org.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".