3

Нотатки паломника: похід у Капсалу забутими стежками Афона

06:00, 05.01.2018
2 хв.

Блогер поділився своїми враженнями про відвідини Святої Гори за маршрутом, яким рідко подорожують паломники.

Блогер Вім Вугд поділився своїми фото та враженнями про відвідини Святої Гори, зокрема, про похід у Капсалу за маршрутом, яким рідко подорожують паломники.

3

«Наша мета у перший день нашого паломництва полягала в тому, щоб залишитися на ніч у прекрасній келії отця Макарія в Маруді, поблизу Кареї. Покинувши паром в Пантелеімовому монастирі, і після відвідин монастиря Святого Павла, ми продовжили йти до Маруди, але відстань, яку нам потрібно було пройти, була завеликою. Ми не хотіли заходити надто пізно в келію, бо я призначив зустріч, щоб зустрітися з читачем цього блогу, Єфремом, який обіцяв бути там. Нам дуже пощастило, що водій машини, яка зупинилася біля нас, запитав, чи хочемо ми поїхати з ним. Він прямував у Ватопед і проїжджав повз Маруди. Замість походу, який, можливо, тривав би більше двох годин ми прибули через 20 хвилин!», - написав Вім Вугд.

Коли паломники прибули, Єфрем вже чекав на них.

Відео дня

«Він запитав нас, чи хочемо ми відправитися в коротку прогулянку в Капсалу. Звичайно, ми відповіли «так»: я опублікував перші результати цієї поїздки», - повідомив блогер.

Також він розповів, що вони «продовжили похід по лісах Капсали. [...] Ці місця рідко відвідують паломники, бо в цій частині Афона розташовані лише маленькі келії, і майже немає грунтових доріг для автомобілів. Ми почали наш похід з пункту А».

Вім Вуд також описав екскурсію, яка у них вийшла того ж дня. Важливі моменти вони відобразили на фото.

7

«Єфрем стоїть під деревом, яке служить природним входом в Капсалу. Кам'яна стіна ліворуч є частиною келії святого Хризостома. Критичні дерев'яні мости з'єднують глибокі яри: Єфрем ясно бачить, що наші утримуючі пристрої проходять безпечно! Ще одне з міст у точці D. Озираючись на Південь, видно келію святого Хризостома і Свято-Андріївський скит», - написав Вім Вуд.

Далі шлях паломників пролягав через пункт Е.

«Незабаром ми підійшли до пункту Е. На жаль, нікого не було вдома: лише сушився випраний одяг», - написав він.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся