7

На YouTube з'явився фільм про афонську печеру невидимих старців

07:30, 03.01.2018
2 хв.

На офіційному Youtube-каналі інформаційного порталу Святої Гори Афон доступний для перегляду фільм «Афонська печера Невидимих Старців».

У цьому фільмі, тривалістю 25 хвилин, зібрані авторитетні свідоцтва про Невидимих Старців. У відео також розповідається про історію та філософські аспекти цього явища.

«У якомусь сенсі Невидимі старці є візитною карткою Афона. Мова, звичайно, не йде про якихось подвижників, в існуванні яких ніхто не сумнівається. Тут піднімається тонке й болюче для багатьох питання про святість.

Відео дня

Справа в тому, що і тисячу років тому, і нині монахи на Афоні живуть ніби в різних світах. Є діяльне чернецтво, яке зосереджено в монастирях: ці добрі та хороші отці будують стіни, стоять на службах, штовхають один одного ліктями на криласі, - в загальному, йде звичайне життя, як і в миру: "хто не встиг, той запізнився".

Про цю традицію преподобний Силуан Афонський прямо сказав: "Півень не відходить далеко від годівниці і не сумує, що він не орел..." », - відзначили на Інформаційному порталі Святої Гори Афон.

Фільм «Афонска печера Невидимих Старців» є своєрідним зверненням до кожного ченця. Також миряни зможуть знайти для себе пізнавальну інформацію про таку невід'ємну частину історії Святої Гори, як невидимі старці.

Нагадаємо, згідно з переказами, ці «невидимі пустельників», або як ще їх називають «невидимі подвижники», або «оголені старці» безперестанно моляться про світ, обходяться майже без їжі і води. Кажуть, що саме вони звершать останню Божественну літургію, після якої настане кінець світу. Коли один з них помирає, на його місце приходить інший чернець, так підтримується їх чисельність: за однією версією – 7 осіб, за іншою – 11.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся