1

Свята Гора на французьких топографічних картах 1939 року: що змінилося з тих пір (фото)

14:06, 27.12.2017
2 хв.

У мережі з'явилася детальна карта Святої Гори 1939 року. Нею за часів Другої світової війни користувалися французькі війська

У мережі з'явилася детальна карта Святої Гори 1939 року. Нею за часів Другої світової війни користувалися французькі війська.

Фрагмент карти був складений французькою армією в 1939 році.

2

Ліворуч позначені руські Свято-Пантелеімонів монастир і Свято-Андріївський скит.

Відео дня

Блогер написав, що порівнював карту 1939 року з сучасною, автором якої є Пітер Ховорт (Peter Howorth).

3

Герман Вугд (Herman Voogd), автор англомовного блогу, на якому були опубліковані карти французької армії, зазначив, що обителі розташовані «майже на правильному місці». Тобто є невеликі похибки в позначенні обителей. Точне їх місце розташування він вказав лінією червоного кольору.2

На карті 1939 року Герман Вугд виявив будівлі під назвою Еліа (Elia). Однак, на сучасних картах будівель на цих місцях немає. Блогер припустив, що так були позначені руїни, які не збереглися до сьогодні.

Також він зазначив, що в 1939 році було більше пішохідних доріжок.

3

«Подивіться, як дорога й висоти пагорбів схожі. Тільки пагорб нагорі на один метр нижчий, не 129 а 128 метрів», - написав Герман Вугд.

Раніше, від позначеного на карті перехрестя, дорога вела до монастиря Хіландар.

5

«Ми шукали цей прямий маршрут в 2017 році, але не змогли його знайти. Карта 1939 року - відмінний інструмент для виявлення забутих шляхів, які зникають через густу рослинність», - написав блогер.

Від перетину доріг, які він позначив буквою Х червоного кольору, він також намалював стрілки, що вказують, де раніше була стара стежка.

3

Герман Вугд також розмістив фотографії руїн, які на старій нарти ще позначалися, як будівлі. А саме: вхід в монастир Хиландар і вежа.3

За матеріалами athosweblog.com, cartomundi.fr.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся