1

У мережі з'явилися карти Афона часів Османської імперії

11:50, 26.12.2017
1 хв.

У мережі з'явилися карти Святої Гори 1901 року

У мережі з'явилися карти Святої Гори 1901 року.2

«Ця стара карта Османської імперії намальована на папері і є частиною рукопису Пірі Рейса з навігації. Дуже красива кольорова карта з позначками монастирів і островом Тасос праворуч», - написав блогер Герман Вугд (Herman Voogd).3

Головний маршрут до Кареї починається на цій карті в Ієріссосі та проходить каналом Ксеркса, над островом Амуліані. На карті також позначена телеграфна лінія.

Відео дня
2

Карта спочатку була складена в 932 році й належала Султану Сулейману I. Автором цієї карти був Пірі Рейс. Пізніше карта була відкоригована й розширена.

3

У пізніших версіях карти є опис берегової лінії Анатолії та островів Егейського моря, півострова Пелопоннес і східного та західного узбережжя Адріатичного моря. Потім - опис західних берегів Італії, південної Франції, Іспанії, Північної Африки, Палестини, Ізраїлю, Лівану, Сирії, західної Анатолії, різних островів на північ від Криту, Мармурового моря, Босфору та Чорного моря, закінчуючи картою берегів Каспійського моря.3

За матеріалами athosweblog.com, art.thewalters.org, iiif.lib.harvard.edu."Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся