2

У Греції, в рамках реформи богословської освіти, продовжують перетворювати богословські факультети в релігієзнавчі.

Таку реформу зробив ректорат Афінського державного Університету імені Каподістрії. Раніше, в 2014 році на богословському факультеті Фессалонікійського Університету імені Аристотеля відкрили ісламське відділення.

«Замість православних богословів готуватимуть релігієзнавців, які реалізують нові синкретичні навчальні програми», - розповів представник університету.

Відео дня

Такі рішення викликали обурення Священного Кінота Святої Гори Афон.

Святогорці вважають, що вивчення ісламу на богословському факультеті, орієнтовано на православну традицію, «явно суперечить святоотцівському вченню та являє собою серйозну помилку... Цей крок спрямований проти богослов'я і проти самої Православної Церкви».

Насельники афонскої обителі Каракал так прокоментували звістку про відкриття центру ісламської освіти в університеті: «Богословський факультет був створений як центр виключно православний... Як на одному факультеті може викладатися Святе Євангеліє та Коран?».

Насельники Каракала переконані, що такі рішення уряду ведуть до «спотворення релігійного почуття, втрати культурної і національної ідентичності».

За матеріалами agionoros.ru.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".