1

Афонський чернець розповів про чудеса явлення Богородиці на Святій Горі

14:59, 21.12.2017
3 хв.

Ігумен Ватопедського монастиря архімандрит Єфрем розповів про те, як хворі зцілюються від ікони Божої Матері, і як Богородиця являється людям.

Свята Гора Афон є уділом Богородиці, і про її чудеса на Святій землі існує безліч свідчень. Ігумен Ватопедського монастиря архімандрит Єфрем розповів про те, як хворі зцілюються від ікони Божої Матері, і як Богородиця являється людям.

Архімандрит Єфрем зазначає, що на Афоні особливо шанують Богородицю як Матір Божу, а багато ченців Святої Гори обрали шлях служіння Богу саме завдяки Її старанності.

«Божа Матір торкається серця кожної людини, Вона втішає людей, Вона - Матір Божа і Матір всіх нас, Матір усього світу. Особливо ж, як казав один кіпрський старець, Вона Матір ченців. На Святій Горі Божа Матір являється людям і в наші дні, причому являється Вона у чернечому вбранні. Саме Вона вкладає у серце людини прагнення до Її Сина - і людина стає ченцем або черницею. Найбільша радість і втіха для Неї - бачити, що ми виконуємо заповіді Її Сина», - каже афонський старець.

Відео дня

Ігумен афонського монастиря також розповів про чудотворну ікону обителі Ватопед, біля якої відбуваються чудесні зцілення хворих від важких хвороб.

«В уділі Богородиці, на Афоні, у нашому Ватопедському монастирі знаходиться Її ікона «Всецариця», від якої буває дуже багато чудес, особливо - зцілень від раку. Часто ця ікона благоухає - так Божа Матір показує Свою любов до всієї Церкви. Не забувайте, що Вона перша Монахиня після першого Монаха - Христа, тому ми повинні в усьому Їй догоджати», - розповідає афонський монах.

На Святій Горі і в наші дні постійно відбуваються чудеса, про які свідчать і ченці, і паломники. Ігумен монастиря Ватопед розповів про одне з них - про чудо явління Божої Матері в образі черниці.

«У нашому монастирі багато разів являлася Божа Матір. Приїхав якось раз один лікар зі своїм племінником на сповідь. Племінник попросив брата в архондарик покликати духівника для його дядька, який ніколи не сповідався. Йому відповіли: «О четвертій ранку приходьте у храм, і вас покличуть, коли буде сповідь».

Лікар усю ніч не стулив очей через переживання, прийшов рано вранці у храм, сів і став чекати. Чотири години, п'ять, служба йде, а ніхто його не кличе. Тоді він вирішив було піти і лягти спати, але в цей момент до нього підійшла висока Монахиня і сказала: «Почекай, не йди, після шестопсалмія тебе покличуть».

А ця людина нічого не знала про Церкву, і що таке шестопсалміє, звичайно, теж не зрозуміла. Почекав чоловік ще кілька хвилин, і знову вирішив іти. Тоді висока Монахиня підійшла до нього ще раз і сказала: «Куди ти поспішаєш? Я ж сказала тобі почекати до шестопсалмія, скоро тебе покличуть». І, дійсно, незабаром його запросили до духівника.

На сповіді цей лікар запитав: «А у вас тут є кілька черниць, які прислужують у храмі? До мене підходила одна черниця високого зросту, і вела себе як господиня». Духівник відразу зрозумів, про кого йде мова, і відповів: «Монахиня тут одна, і Вона живе тут постійно», - розповів історію про диво явління Богородиці на Святій Горі ігумен Ватопедського монастиря.

Дарина Чугаєвська, за відеоматеріалами зі Святої Гори Афон.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся