1

Афонський старець розповів, чому ми отримуємо владу, якою залишаємося незадоволені і звідки беруться злодії-чиновники

13:01, 19.12.2017
2 хв.

Афонський старець Гавриїл Карейський розповів, чому ми отримуємо владу, якою залишаємося незадоволені, навіщо потрібно молитися про чиновників, які крадуть наші гроші, і як дочекатися гідного правителя.

Господь може посилати випробування як окремій людині, так і цілому народу, випробовуючи його віру або бажаючи відвернути від гріха. Афонський старець Гавриїл Карейський розповів, чому ми отримуємо владу, якою залишаємося незадоволені, навіщо потрібно молитися про чиновників, які крадуть наші гроші, і як дочекатися гідного правителя.

Афонський старець пояснює, що, кожен народ отримує ту владу, на яку він заслуговує, а через випробування Господь намагається обернути нас до молитви.

«Справа християн - це молитва, і ми маємо молитися за всіх правителів і за всіх чиновників-крадіїв, які не можуть сотворити діло Боже праведно, по-божому, не можуть виконати обов'язок, покладений на них Господом. Зрозумійте, виправити зовнішні обставини для Бога не становить ніяких труднощів. Але чиновників-клептоманів Господь посилає нам, щоб звернути народ до молитви. Саме так Господь виховує нас, спрямовуючи на потрібний шлях», - каже афонський монах.

Відео дня

Старець Гавриїл також розповів історію про святого, якому Господь відкрив свій задум.

«У давні-давні часи у Візантійській імперії був один з імператорів, який вчиняв страшні злочини. Якраз у цей час один зі святих подвизався у печері і молився про цього безбожного царя. І одного разу він у розпачі вигукнув у молитві: «Боже мій, ти поставив цю людину керувати народом. Ти що, не бачиш, що він творить?».

І тоді Господь відповів йому: «Так, я поставив саме його, тому що не знайшов гіршого, якого гідні ці люди, що живуть у розпусті і грошолюбстві».

Так що, правителів ставить нам Господь, щоб напоумити народ, що стрімко летить у прірву гріха», - розповів старець Гавриїл.

Для того ж, щоб Господь посилав нам гідну владу, ми повинні бути, перш за все, чисті перед Богом, - пояснює афонський монах.

«Хто ж може пізнати задум Божий? Господь посилає земні події, але причини їх нам він не відкриває. А наше завдання - терпіти скорботи і освятити свою душу моральною чистотою. А, якщо нам вдасться це зробити, то Бог нам відкриє свій задум і змінить ситуацію. Запам'ятайте, все залежить саме від нас, і, якщо народ перестане грішити, то Бог прибере і покарання. Тільки Бог може нам допомогти, головне, щоб ми не залишали сповідь, церковне причастя, і жили церковним життям», - вчить афонський старець Гавриїл Карейський.

Дарина Чугаєвська, за відеоматеріалами зі Святої Гори Афон.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся