1

На Афоні називають українців братами і закликають "повернути всіх у лоно канонічної Православної Церкви"

12:33, 16.12.2017
2 хв.

Ігумен афонской обителі архімандрит Єфрем (Куцу) звернувся до українців із закликом подолати розкол і повернути «всіх наших братів» в лоно канонічної Православної Церкви.

Ігумен афонской обителі архімандрит Єфрем (Куцу) звернувся до українців із закликом подолати розкол і повернути «всіх наших братів» в лоно канонічної Православної Церкви.

«Ми тут на Святій Горі Афон дуже сумуємо через український розкол, який вчинив Філарет», - сказав архімандрит Єфрем.

Святогорець також підкреслив, що людина, перебуваючи поза канонічною Церквою, не може досягти святості, до чого закликав всіх Христос.

Відео дня

«Якщо людина знаходиться поза Церквою, як би вона не старалася, святості вона досягти не може. Ті, хто пішли в розкол, мають зрозуміти, що знаходиться поза лоном Церкви», - розповів ігумен монастиря Ватопед.

Архімандрит Єфрем звернувся до всіх, хто перебуває поза Українською Православною Церквою.

«Ми звертаємося до всіх наших братів, які пішли з канонічної Церкви, і просимо, щоб вони повернулися в лоно Православної канонічної Церкви», - сказав він.

2

Ігумен афонської обителі також розповів, що на Афоні монахи моляться про припинення війни в Україні.

«Я дуже сумую, коли чую, що в Україні йде війна. З величезним болем ми молимося за всіх тих жертв, які пішли з життя в цій країні. І я звертаюся до наших братів українців: знайте, проблеми не вирішуються за допомогою вогню і зброї, а лише за допомогою молитов і через правильний діалог», - підсумував архімандрит Єфрем.

З використанням матеріалів Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся