1

Яким був Пантелеімонів монастир на Афоні у 1882 році: гравюра (фото)

12:56, 15.12.2017
2 хв.

Блогер Вім Вугд (Wim Voogd) написав у своєму блозі athosweblog.com про те, що минулого тижня він придбав у німецькій інтернет-крамниці гравюру 1882 року, яка тоді ж була опублікована в німецькому журналі «Illustrirte Chronik der Zeit».

Блогер Вім Вугд (Wim Voogd) написав у своєму блозі athosweblog.com про те, що минулого тижня він придбав у німецькій інтернет-крамниці гравюру 1882 року, яка тоді ж була опублікована в німецькому журналі «Illustrirte Chronik der Zeit». Особливістю цієї гравюри є те, що на ній зображений афонський Свято-Пантелеімонів монастир до того, як в ньому побудували ряд будівель.

Із зображення на гравюрі можна судити, що берегова лінія має свою первісну форму зі скелями та пляжами. Маленькі келії були розташовані навколо монастиря. Башта з годинником ще не побудована, як і великий соборний храм.

2

Важлива деталь гравюри – монах, який стоїть на балконі його маленької келії. З правого боку - другий монах, він стоїть в оливковому гаю.

Відео дня

На гравюрі видно невеликі будівлі, що оточують монастир; зліва видно вхід. Над входом - вежа з хрестом.

3

«Спочатку мені здалося, що я знайшов нове зображення монастиря, яке раніше ніколи не публікувалось. Але я дізнався, що мій брат Герман випередив мене, бо у своїй статті він опублікував цю картину на нашому веб-журналі, який показує точно такий же образ! Гравірування - це точна копія фотографії, зроблена десь між 1870 і 1882 роками. Ймовірно, німецький художник побачив цю картину і скопіював її на мідній пластині. Так що навіть 150 років тому люди копіювали зображення для власного використання», - написав Вім Вугд.

2

У 1880-1890 роках у Свято-Пантелеімовому монастирі проводилися будівельні роботи, в наслідку чого обитель зараз виглядає інакше.

За матеріалами athosweblog.com.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся