2

"Усі ми переживаємо нескінченну Страсну п'ятницю" - ігумен афонської обителі Дохіар

10:37, 15.12.2017
2 хв.

Ігумен афонської обителі Дохіар архімандрит Григорій (Зуміс) прокоментував політичну ситуацію в Греції.

Ігумен афонської обителі Дохіар архімандрит Григорій (Зуміс) прокоментував політичну ситуацію в Греції.

«Усі ми переживаємо нескінченну Страсну п'ятницю... Мене переповнює невпевненість у завтрашньому дні. Чи дзвонитиме дзвін? Здійсниться Божественна літургія? Чи буде як і раніше майоріти державний прапор?», - сказав архімандрит Григорій.

Святогорець вважає, що дії уряду Греції є безбожними.

Відео дня

«Разом з кожною жалюгідною подачкою уряд у комплекті пропонує народу цілий окраєць хліба, випечений у печі диявола. Безбожники день і ніч місять тісто, але хліб, який у них виходить, не годує, а отруює наш народ. Ви коли-небудь чули [від правителів] слово втіхи? Може, вам скасували якісь податки? Може, вам підняли зарплату, яку раніше скоротили? А можливо, вони готують рови, щоб наповнити їх тілами мучеників і святих?», - негодує він.

Архімандрит Григорій прокоментував дії грецького парламенту.

«Хіба він зробив щось для багатодітної матері або самотнього старого, який живе в спорожнілому селі? Байдужість, безробіття, відсутність турботи про село зібрали молодих людей у великі міста, а наші красиві села з виробничих центрів, які допомагають економіці держави, перетворилися на кладовища», - розповів ігумен монастиря Дохіар.

Також він висловив невдоволення, щодо того, в якому руслі розвивається країна.

«Усе виставлено на продаж: і аеропорти, і порти, і державна електромережева компанія, і навіть водні ресурси. Нашими святими джерелами тепер розпоряджатимуться іноземні бізнесмени. Я боюся, що наші ліси спіткає така ж доля. І з прозорих морських глибин вони розпродадуть камені і знищать їхню красу».

На закінчення сятогорец сказав: «Жінко, одягни чорну хустку, і якщо тебе запитають навіщо, - скажи, що носиш траур по Церкві і народу».

За матеріалами agionoros.ru.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся