1

Записки паломників: знайомство з афонским Свято-Андріївським скитом (фото)

13:30, 13.12.2017
2 хв.

Паломники поділилися фотографіями і своїми враженнями про відвідини Святої Гори, зокрема - Свято-Андріївського скиту.

Паломники поділилися фотографіями і своїми враженнями про відвідини Святої Гори, зокрема - Свято-Андріївського скиту.2

«Ми наближалися до Свято-Андріївського скиту, залишивши лісисту місцевість. Це була перша зустріч з вражаючим колишнім російським чернечим поселенням з його золотими хрестами. Кипариси, схоже, конкурують з куполами», - написав у англомовному блозі Бас Кампс (Bas Kamps).2

Паломників особливо вразили монастирські дзвони.3

Відео дня

«Одними з перших речей, які з'являються після воріт, є величезні бронзові церковні дзвони уздовж шляху. Їх можна буде повісити в дзвіницю після завершення масштабної реставрації», - написав блогер.2

Він також зазначив, що дзвони використовуються в якості годинникового механізму.

«Біля соборного храму можна побачити малий годинниковий механізм. Передбачається, що звук може бути гучним і може потенційно пошкодити слуховий апарат. Але люди дбають про безпеку на роботі», - зауважив Бас Кампс.

3

Знайомлячись з афонскою обителлю, паломник зазначив, що в її будівництві важливу роль зіграла імператорська сім'я.

3

«Церква праворуч не надто стара. Її висота - 30 м і 60 метрів завдовжки. Згідно з написом, Його Імператорська Високість Великий Князь Олексій Олександрович, четвертий син царя Олександра II поклав перший камінь цієї Церкви 6 червня 1867 року. Великому князю було тоді 17 років. Після принизливої поразки японського флоту (битва при Цусімі) в 1905 році він був звільнений від своїх обов'язків і провів залишок свого життя в Парижі. Будівля церкви була добудована в 1900 році », - зазначив Бас Кампс.

Свято-Андріївський скит з 1841 року й до революції населяли ченці-вихідці з Російської імперії. Тоді це був руський скит. Останній російський монах помер в 1971 році. Нині в скиту налічується близько 20 грецьких ченців.

За матеріалами athosweblog.com.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся