3

Видана нова книга про Святу Гору - «Руські афонські монахи». У виданні відображені результати досліджень, які послужили продовженням книги «Русские келлиоты на Афоне. По материалам Архива Внешней Политики».

Автором книги є Павло Троцький - автор низки книг про історію Святої Гори: «Свято-Андріївський скит і руські келії на Афоні», «Росіяни на Афоні XIX — XX століть», «Руські келії на Афоні. За матеріалам Архіву Зовнішньої політики»,«Історія руських обителей Афону», співавтор видань «Ільїнський скит на Афоні»,« Істория Руського Афону».

«Нарешті відбулася радісна подія. Я поставив крапку у своїй книзі про афонських келліотів. Це новий, розширений варіант, що містить не лише матеріал про келліотів, а й нові знахідки з архівів Братства та ін. Довгі муки з видавцями призвели до вирішення видати цю книгу в режимі друк на вимогу. Попит на неї не може бути великий. А для мене головне, щоб з книгою познайомилися бажаючі. Робота триває, відкриваються все нові сторінки», - написав Павло Троцький на своїй сторінці в Фейсбук.

Відео дня

У книзі розміщені архівні матеріали з Свято-Пантелеімонівського монастиря й архіву Братства руських монастирів на Афоні. Видання буде цікаве всім, для кого важлива історія афонського чернецтва XIX - XX століть.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".