1

Братія Києво-Печерської лаври відвідала святі місця Закарпаття разом з іконою Богоматері «Скоропослушниця». Ікона була написана раніше на Святій Горі Афон і зберігалася в Успенському соборі Києво-Печерської лаври.

2

На престольне свято Свято-Михайлівської церкви в селі Негровець, на Міжгірщині, лаврські паломники співслужили на богослужінні, а потім - на освяченні храму на честь ікони Богородиці «Скоропослушниця» на Синевирському перевалі біля підніжжя гори Кам'янка.

Благочинний Києво-Печерської лаври подарував образ Божої Матері «Скоропослушниця», написаний на Афоні, новоосвяченому храму.

Відео дня
2

*** Ікона Богородиці "Скоропослушниця" знаходиться на Святій Горі, в монастирі Дохіар.

За монастирським переданням, історія образу пов'язана з монахом на ім'я Ніл. У 1664 році він виконував послух на кухні. Одного разу, проходячи вночі в трапезну із запаленою лучиною,

почув від ікони Богоматері, яка висіла над дверима, голос. Цариця Небесна сказала йому не ходити тут і не коптити її образ.

Чернець не повірив почутому, подумав, що це жарт когось з монахів і продовжував ходити в трапезну, як і раніше. Він втратив зір і щиро, зі сльозами, просив вибачення у Божої Матері, що не послухався Її відразу. Ніл знову почув голос, що виходить від ікони: "З цієї пори іменуватиметься ця ікона Моя Скоропослушницею, тому що всіх, хто приходить до неї, являтиму швидку милість і виконання прохань". Чернець зцілився.

Православні християни моляться перед іконою Божої Матері «Скоропослушниця» 22 листопада (за новим стилем).

З використанням матеріалів lavra.ua.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".