1

Григоріат, Сімонопетра, Ксенофонт: афонські монастирі у фоторепортажі архієпископа Іони

11:51, 23.11.2017
2 хв.

Триває паломницька поїздка на Святу Гору групи в складі: архієпископа Іони (Черепанова), трьох священиків і двох послушників. Раніше вони відвідали монастир Діонісіат.

2

Намісник київського Свято-Іонінського монастиря відзначив, що поїздка відбулася завдяки допомозі БФ «Православний спадок України на Святій Горі Афон». Владика Іона на своїй сторінці в Фейсбук ділиться фотографіями з видами Афону, обителей, в яких побувала паломницька група і коментує побачене.

2

В афонський монастир Григоріат паломники прибули 19 листопада. Архієпископ Іона цього дня написав:

Відео дня

«Григоріат зустрів опадами. Але недовгими. Рівно стільки, щоб показати вам дощик на Афоні. Вид з балкону біля моєї келії і сам балкон з боку. Розповідають, що з нього можна ловити в морі рибу. Цілком ймовірно».

2

Владика також відзначив особливості інтер'єру готелю в Григоріаті.

«А це інтер'єри архондарика - готелю. У Григоріат, на відміну від багатьох інших монастирів, він не зіпсований євроремонтом і зберіг чарівність старовини. У ньому навіть є своя маленька домова церковка. 

2

На балконі готелю Григоріат привертає на себе увагу така табличка. Здогадаєтеся, що за цифри на ній? Ні? Це інформація для трапезної. Кількість постояльців, щоб знали, на скількох людей накривати», - написав архієпископ Іона.

3

Цього дня паломники відвідали цвинтарний храм Всіх святих, розписаний в 1739-му році.2

«У притворі цвинтарної церкви в куточку під розписами виявив дві викривальні картинки 18-го століття. Ось одна з них. "Монах, який палить служить дияволу". Зверніть увагу на покірно-розслаблену статичність нещасного брата й метушливу старанність демонів».

2

Наступного дня, 20 листопада, паломницька група відвідала монастирі Симонопетра та Ксенофонт.2

«Ксенофонтівські монахи такі фантазери щодо водопоїв!», - зазначив владика Іона.

2

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".

3

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся